ŠIPON

Šipon je bodoča zvezda na svetovnem vinskem zemljevidu. Sorta, ki v rokah umnega vinogradnika in vinarja ponudi izjemno vino.

Že barva vina takoj pritegne in da vedeti, da gre za resno vino. Intenzivna barva z lepimi rumeno zelenimi odtenki potrjuje dejstvo, da je bilo grozdje res dolgo na trti, kjer je popolnoma dozorelo. Potrgali smo ga pozno v oktobru.

Vonj te žlahtne kapljice nas ne pusti ravnodušne. Nežno popelje skozi paleto citrusnih zaznav, začutimo lupinico pomaranče in nežno akacijevo cvetje v ozadju. Nič ne izstopa.

Kompaktno vino, z obstojnim in trajnim vonjem.
V okusu je izjemno skladno, kar vonjamo, tudi okusimo – mineralno, sočno z dolgim prijetnim priokusom.

RIZVANEC

Pred nami je vino, ki podira stereotipe. Zrelo grozdje, majhna obremenitev in nič posegov v kleti, je rezultiralo v vinu, ki preseneti. Vino, ki je dozorelo v vinogradu, se pred nami kaže kot izjemno mladostno, vendar intenzivne, lepe rumeno-zelene barve.

Na nos izjemna sadnost. Prevladujejo zreli tropski sadeži, še posebej marakuja z melono, enake zaznave se nadaljujejo tudi v okusu, kjer se združijo v prijetno harmonijo okusov in arom. Za seboj pušča prijetno slan in mineralen okus. Prezrta vrsta, ki nam ponudi izjemno lahkotno in pitno vino.

Renski rizling

Zrelost grozdja se odraža že v čudoviti barvi, ki krasi ta odličen (tipičen) renski rizling. A izstopa že na prvi vonj in s tem da vedeti, da je pridelan po sonaravnih načelih.

To je renski rizling, ki je drugačen. Vonj nas najprej presenetljivo popelje na polja zrelega ananasa, potem sledijo nežne kruhove in kremne note, ki so posledica 100 % naravnega biološkega (spontanega) razkisa. To ga naredi unikatnega tudi v okusu, ki je presenetljivo harmoničen in nič kisel, kot je to značilno za renski rizling severnega tipa.

CHARDONNAY

Gre za najbolj razširjeno in priznano sorto na celem svetu in to z razlogom. Med najbolj čislane štejemo tiste z Burgundije, a to velja samo dotlej, ko poskusite Ferkov chardonnay.

Čudovite sijoče zeleno-rumene in zlate barve nam sporočajo, da imamo v kozarcu VINO. Že v vonju nam pokaže kompleksnost, ki jo premore samo odličen primerek sorte.

Prijetna sadnost, kjer se prepletata vonja zrele hruške in medene melone, ki ju zaokroža plemeniti kompleksen vonj. Ta je posledica dolgega dvigovanja finih delcev v vinski posodi tekom zorenja vina v kleti. V okusu se zgodba še nadgradi, saj nas pričaka perfektna harmonija okusov, ki traja in traja.

SAUVIGNON

Referenčen, klasičen primerek štajerskega sauvignona, ki nas uspe presenetiti z intenzivnostjo v vonju, saj prevladajo note po zeleni papriki, sveže pokošeni travi in črnem ribezu.

Izjemno sadno, čisto in sočno v okusu – popolna harmonija, zaradi katere si želimo nov kozarec, ki je vsaj tako dober kot prejšnji …

MODRA FRANKINJA

Frankinja uteleša vso bistvo sorte, ki so jo raziskovalci razglasili za našo, slovensko. Tipična globoka vijolična barva, reprezentativna, ena boljših v deželi. Na nos zrele črne češnje, murve, ki jih lepo začini pikantna nota, ta pa se nadaljuje v saden okus. Popolno zmehčani svilnati tanini nam pričarajo nepozabno izkušnjo. Gladko, harmonično, sadno, popolno doživetje.

Vino za prave poznavalce, ljubitelje rdečih vin in za tiste, ki bodo to še postali, ko bodo poskusili to izjemno modro frankinjo.

O VINIH FERK

Na pobočjih sončnih Slovenskih goric ustvarjamo vina, kot so jih pridelovali nekoč. Brez enoloških sredstev in z minimalno škropljenja po smernicah ekološkega kmetovanja. Tudi posegov v naravno vlažno vinsko klet je le za vzorec, saj naše vino potrebuje le čas.

Vina Ferk temeljijo na zrelem grozdju, ki mu je bilo dano dozoreti v vinogradu. Stavimo na pridelavo po sonaravnih načelih, ki se jih držimo pri vseh naših vinih. Vsa naša vina tudi dekantiramo. Rezultat so karakterna vina intenzivnih barv, navdušujočega vonja in polnega okusa, ki ne dopušča ravnodušnosti.