KDO SMO

Večna predanost

Vinogradniška in vinarska tradicija je v družini Ferk več generacij, pridelava najkakovostnejšega vina za širši trg pa ambicija Milana Ferka, aktualnega gospodarja, ki strast do vinske trte goji že od rane mladosti. Vodenje manjše družinske posesti je prevzel še kot najstnik, svojo ljubezen do vinarstva pa začel razvijati v kleti stare domačije.

Skozi leta je preizkusil številne načine pridelave vina, a vedno ga je vleklo h koreninam, k tradicionalnemu in sonaravnemu načinu pridelave, kar danes uresničuje na svoji razširjeni posesti in v novi kleti.

Začutiti mir v sebi

KLET IN POSESTVO

Nahajamo se v Metavi, zaselku kraja Malečnik, ki leži vzhodno od Maribora, med reko Dravo in Pesniško dolino. Prav tukaj se pričnejo vinorodni griči, nekakšna vrata v Slovenske gorice in tod teče tudi mariborska vinska cesta. Našo posest najdete na pobočjih hribov, ki obdajajo samotno dolino. Smo nedaleč stran od mestnega vrveža, pa vendarle vas bo pri nas prevzel poseben mir.

Naše trte rastejo med 300 in 340 metri nadmorske višine, deloma na lapornih deloma pa na apnenčastih tleh. Slednja imajo markanten vpliv na okus zlasti naše izredne modre frankinje.

Velikost posesti: 20 hektarjev
Število trsov: 60.000
Kapaciteta kleti: 150.000 litrov